26/06/2019

DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

Danışma Meclisi Toplantısını PDF olarak okumak için tıklayınız

Vakıf senedimizin 15.maddesine göre “Vakfımızın istişare organı Danışma Meclisi, vakıf amaçlarının gerçekleştirilmesi, hizmet alanları etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması, Vakfın ileriye dönük hedef ve politikalarının belirlenmesi gibi konularda çalışma yapmak üzere yılda bir toplanır” denilmektedir.
Bu amaçla bu yıl yedincisini gerçekleştirdiğimiz Danışma Meclisi Toplantısının Sanat ve Edebiyat Topluluğu Kurucular Kurulu ile yapılması planlanmış ve gerçekleştirilmiştir.
Danışma Meclisimiz geçmiş yıllardaki toplantılarında, Vakfımızın Kimliği, Ülkemizin On Temel Sorunu, Gençlik, Medeniyet Tasavvuru, Stratejik Eylem Planı gibi konuları ele alarak ufuk açıcı görüş ve önerileri ile vakfımızın gelişmesi ve kurumsallaşmasına katkı sunmuştur.
Vakfımız medeniyetimizin yeniden ihya ve inşa tasavvurunu kendisine amaç edinen sivil bir toplum kuruluşudur. Sanat ve Edebiyat konusu medeniyet tasavvurunun ve inşasının olmazsa olmazı olan bir olgudur.
Bu toplantıda Sanat ve Edebiyat konusu ele alınarak, Medeniyetimizin İnşasında sanat ve Edebiyatın Rolü üzerine özel bir oturum yapılmış, konu hakkında beş değerli konuşmacının sunumuyla daha detaylı bir bilgi edinilme imkânına kavuşulmuştur.
İnancımız ve kültürümüz gereği vakfımız ortak akla, istişareye ve takım çalışmasına önem veren bir kurumdur. Hz. Peygamber de (sav) istişareye önem verir, yapacağı işleri arkadaşlarına danışır ve son kararı kendileri verir ve uygulamaya koyarlardı.
Bu toplantı Sanat ve Edebiyat Topluluğu ile yapılarak ayrı bir önem kazanmıştır. Sanat ve Edebiyat Topluluğu’nun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu Topluluk güzel çalışmalarıyla sanat ve edebiyatımıza yeni bir ivme ve yeni bir ruh katacaktır, diye düşünüyorum. Bu duygularla danışma Meclisi kitapçığımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Hayrullah BAŞER