Son Eklenenler

Anadolu Söyleşileri Prof.… Devamı

Kayseri Şubesinde İftar

18/05/2019

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Kayseri Şubesi olarak 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü geleneksel iftarımızı Talas ilçesinde bulunan Vakıf Şubemizin de bulunduğu Kültür Merkezi ve Misafirhane olarak işletilen binamızda gerçekleştirdik.

Vakfımız İftarına Genel Merkez’den Başkan Vekili Şazeli Çügen, Başkan Yardımcısı Raif AK, Mütevelli Üyesi Av. Ali Aydı, Genel Müdür Ali AY katıldılar. Ayrca Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet TAŞ, Diyanet-Sen Başkanı İrfan Kaşıkcıoğlu, Mazlumder Sekreteri Erol Ünlü, Çağan Grubu Başkanı Dursun Çağan, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Menderes Gürkan, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Eyüp Gercekçioğlu ve çok sayıda Vakıf dostu davetli katılmışlardır.

İftardan sonra Zübeyir Aynalı hocanın duasının ardından Vakıf Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Atalay Şahin katılımları nedeniyle davetlilere teşekkürlerini ve selamlarını bildirdi.

Namaz sonrası Genel Başkan Vekili Sayın Şanzeli Çügen Vakfın Amaç ve Hedeflerini özetleyen bir konuşma yaptı. Türkiye ve İslâm coğrafyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan ancak kendi medeniyetini yeniden inşa ve ihya etmesi halinde kurtulabileceğini söyledi ve medeniyet inşa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Ali Ay da vakfın Eğitim Kültür, Bilim ve yayın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Gerek fert, gerekse vakıf olarak ne yaptığımız önemlidir. Başkalarının yaptığı yanlışlıklar üzerinden sürekli eleştiri tartışmaları ve suçlamaları ile zaman kaybetmemek gerekir dedi.

Vakıf dostları ayrı ayrı söz alarak yapılan ve yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş ve önerilerde bulundular. Gayet hoş ve nezih bir ortamda verimli geçen iftar sohbeti sonrası teravih namazı ile güzel bir ramazan akşamı birlikte yaşanmış oldu.

Haber

Kahraman CALASIN