Son Eklenenler

Vakfımız Gençleri TRT’de Devamı

VAKFIMIZ BÜNYESİNDE ‘’MİNİK YÜREKLER KULÜBÜ" KURULDU

01/02/2020

TOPRAK OLUP FİDAN VERMEK İÇİN ‘’MİNİK YÜREKLER KULÜBÜ’’ VAKIF ÇATISI ALTINDA KURULDU

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı bünyesinde faaliyet gösterecek ‘’ Minik Yürekler Kulübü’’  01 Şubat 2020 Cumartesi günü coşkulu bir programla açıldı. Açılışa Vakıf çalışanları, Vakıf gençliği, çocuklar ve ebeveynleri katıldılar.

‘’Minik Yürekler Kulübü’’ açılış programı İstiklal Marşı ile başladı. Program sunucusu Vakfımız gençlerinden Esma Öztürk, ilk olarak Vakıf Genel Müdürü Ali Ay’ı konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet etti. Ali Ay konuşmasında, kulübün açılmasındaki memnuniyetini dile getirdi. Vakfın Gençlik Kollarından sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Yıldırım da hayırlı olsun dileklerini katılımcılarla paylaştı. Minik Yürekler Kulübü Koordinatörü olarak ben de çalışmalarının Vakfa daha çok verimlilik sağlayacağından bahsederek sözü asıl işin mutfağında olan değerli hocalarımıza bıraktım.

Manevi Değerler hocası Zehra Kara, İngilizce hocası Seher Çulha, tiyatro ve drama hocası Hakkı Mehmet Yanmaz ve etkinlik hocası Esma Öztürk yapacakları faaliyetlerden kısaca söz ederek anne ve babaları bilgilendirdiler.

Açılış programında konuşmalardan sonra geçmişten günümüze uyarlanan ‘’Keloğlan ve Nasrettin Hoca’’ orta oyunu programa ayrı bir güzellik kattı. Orta oyunu gösterisiyle çocuklar ve izleyenler büyük keyif aldılar. Oyuncular çocukları da oyuna dahil ederek onların ilgisini çekmeyi başardılar.

‘’Önce Kalemimiz Sonra Dünyamız Çiçek Açsın’’ düsturuyla çocuklara tohumlu kalem hediye edildi.

Minik Yürekler Kulübü açılış programı, müzik eşliğinde pasta ikramı, çocuklarla fotoğraf çekimi ve çocuklar için hazırlanan etkinlik ortamlarının tanıtılmasıyla sona erdi.

Beklenti ve Hedefimiz;

Gençlik çalışmaları, Kadın Kolları çalışmaları, ANSET (Sanat Edebiyat Topluluğu) çalışmaları ve akademik yayınlarıyla topluma ve bilime ışık tutmayı amaçlayan Vakfımız, temelden birey yetiştirmeyi, Minik Yürekler Kulübü ile üzerine düşen görevi icra etme arzusu içindedir.

Minik Yürekler Kulübü’nün amacı, milli ve manevi değerlerine saygılı, bu değerlere sahip çıkan, koruyan, vatanına millete hayırlı, sevgiyi, saygıyı, merhameti yüreğinde hisseden, doğruyu, adaleti, barışı, şükrü ve sabrı bilen, güvenilir ve sorumluluk sahibi bir nesil bırakmaktır.

Günümüzde bireyselliğin ön plana çıktığı, insanların duyarsızlaştığı, kavgaların çoğaldığı, barış içinde yaşamaya hasret kaldığımız şu günlerde, yeni bir nesil inşaa etmek hepimizin boynunun borcudur. Biz bunu kendimize dert edinebildiğimiz sürece, toplum olarak ayakta kalabileceğimize inanıyoruz. Bunun için de Vakıf olarak Minik Yüreklerle bu hayata iz bırakarak başlangıç yapmak istedik.

Değerler Eğitimi üzerinde yoğunlaşacak olan kulübümüz, İngilizce, Tiyatro-Drama ve Müzik Eğitimi ile desteklenerek Çocuklara eğlenerek öğretmeyi hedeflemiştir.

Son söz olarak;

Vakıf yöneticileri, başta Başkanımız Hayrullah Başer, Genel Müdürümüz Ali Ay ve Gençlikten sorumlu Başkan Yardımcımız Adnan Yıldırım olmak üzere Minik Yürekler Kulübü’nün en büyük destekçileri olmuşlardır. Aynı zamanda Vakıf Yönetim Kurulunun da destek ve temennileri bizleri son derece memnun etmiştir.

Çocuklarımıza vakıfta en güzel ortamı hazırlamamıza yardım eden ve bizlerle o heyecanı duyan, Vakıf Gençliğimize de ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

Vakıf işi gönül işidir. Gönlü hizmetten yana olan değerli büyüklerimize ve ‘’çocuklarımıza daha ne kadar faydalı olabiliriz’’ i dert edinen ebeveynlerimize selam ve dua ile..

İmran GÜNGÖR

Minik Yürekler Kulübü