Son Eklenenler

Vakfımız Gençleri TRT’de Devamı

YARGITAY BAŞKANI İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT İLE RÖPORTAJ

16/01/2020

Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı’ndan çıkan Ayizi dergisinin son sayısı için belirlenen ‘‘Adalet ve Hukuk’’ temasının işlenmesiyle birlikte Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT dergimize bu konuda röportaj verdi.

16 Ocak 2020 tarihinde Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Hayrullah BAŞER, Ayizi röportaj ekibini oluşturan Servet ALAN, Abdulsamet ÖĞÜT, Berat KALENDEROĞLU ve Gülşah DORA eşliğinde İsmail Rüştü CİRİT ile bir araya geldiler. Ekibimizi kendi makamında ağırlayan CİRİT, tanışma ve ikram faslından sonra daha önceden ekibimizce belirlenen altı farklı soruya cevap verdi. Ülkemizdeki hukuk anlayışı ve işleyişi konusundaki güncel problemlerin yanında geçmiş dönemden günümüze kadar gelmiş sıkıntıları kapsayan sorulara Yargıtay Başkanı okurlarımızı ve halkımızı bilgilendirecek nitelikte cevaplar verdi.

Yapılan röportajla birlikte Hayrullah BAŞER ve İsmail Rüştü CİRİT yer yer gençlik anılarından bahsedip geçmişi yâd ederek genç arkadaşlarımızla keyifli dakikalar geçirdiler.

Röportaj bitiminde ise Ayizi dergisi takdim edildi. Yargıtay Başkanı da genç arkadaşlarımıza hediyeler verdi.

Röportaj ekimiz ve vakıf genel başkanımız iyi niyetli dualar eşliğinde makamdan ayrıldılar.

Berat KALENDEROĞLU

Fatma Nur DOĞAN